2013. április 2., kedd

Anyukám finom sütijei 1.

Anyáéknál vagyunk most húsvétkor (mint minden húsvétkor mondjuk :)), ami nagyon hálás dolog, mert annyit és olyan finomat eszünk, amennyit és amilyen finomat én otthon úgyse tudnék és nem is akarok csinálni, mert ezeket anya tudja és kész, pont :)
De azért megörökítek ide néhány süti receptet, hátha valaha megsütöm őket, és akkor legyenek kéznél.
Az első, amit nagyon szeretek a 3bit szelet. Nem tudom, ki mennyire emlékszik még a 3bit csokira, én nagyon szerettem, nem tudom, lehet-e még kapni, nem vagyok egy nagy csoki fogyasztó (kivéve persze a sima milka csokit, az bármikor bármennyi jöhet :)), így az is lehet, hogy még kapható ez a csoki. Viszont ez a süti szerintem kb 4x annyira finom, mint az ihletet adó csoki, mert sokkal puhább és nem ragad úgy a fogamra, mint a csoki (persze ez lehet csak azért van, mert görbék a fogaim...).
Szóval íme a recept:
Hozzávalók:
  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor 
  • 15 dkg darált dió
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
A krémhez
  • 6 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaniliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 5-6 csepp vanilia aroma
  • 3 ek kakaópor
A töltelékhez
  • 1 csomag háztartási keksz
  • 3 dl tej
A tetejére
  • 10 dkg tortabevonó csoki
Már a hozzávalókból is látszik, hogy nem egy túl egyszerű süti, tehát én mondjuk ennek a sütésére csak akkor vállalkoznék, ha Editke 100 km körzeten kívül van, így lenne rá esélyem, hogy el is készítsem normálisan :) Addig meg esszük az anyáét, az sokkal finomabb is, mint az enyém lenne :)
Elkészítés:
A fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát, és a sütőporral elvegyített lisztet. Az így kapott masszát egy előre kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. A krémhez a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, majd kevés tejjel hígítjuk, és a felforralt többi tejhez adjuk és sűrűre főzzük. Lehűtjük, majd összekeverjük a habosra kevert margarinnal, és a masszát kétfelé vesszük. Egyik felébe beleöntjük a vanilia aromát, a másikba meg a kakaóport. A tésztára kenjük a vaniliás krémet, erre kerül egy sor tejbe áztatott háztartási keksz (nem szabad eláztatni!), ezután rákenjük a kakaós krémet, végül rákenjük a tetejére az olajjal elkevert, felolvasztott tortabevonót. Hűtőben néhány órát pihentetjük a sütit, másnapra lesz nagyon finom (a recept szerint, szerintem már aznap is nagyon jó).
Az anyáé ilyen szépre sikerült, kár, hogy nem tudjátok így neten keresztül megkóstolni:
És ide a végére Andriska kis terroristával egy közös kép:

2 megjegyzés: