A camembert sajt az, amit mindenféle formában nagyon-nagyon szeretek. Mert finom csak úgy minden nélkül egy pohár borhoz, finom dióval vagy mandulával, finom almával, isteni kirántva áfonyalekvárral (vagy bármilyen lekvárral), és most már azt is tudom, hogy nagyon finom tésztában megsütve is.
Az eredeti ötlet sajnos már nem tudom, honnan származik, mert hetekkel ezelőtt készítettem ebédre ezt a kaját, és már nem emlékszem, hogy hol láttam... de még az is lehet, hogy az én hatalmas agyamból pattant ki az ötlet, hogy süssem tésztába a sajtot. Mindenesetre bárki is találta ki, nagyon jól tette :)
Mivel Editke nem szereti a camembert sajtot (vagy nem tudja, hogy szereti) ezért neki sima trappista sajttal készítettem el az ebédet, háááát, talán az áfonyalekvár jobban ízlett neki :) Mert a törpék is az ilyet eszik, ugye, meg Bogyó és Babóca is ezt vadásszák az erdőben :) Sajtot meg nem esznek a szerencsétlen bogarak, meg törpék....
A hozzávalók nagyon egyszerűek, ahogyan a recept is:
- annyi darab kerek camembert sajt, ahányan vagyunk
- kicsiknek trappista sajt darabok :)
- fagyasztott leveles tészta
- áfonyalekvár
- rizs köretnek, de anélkül is tökéletes ebéd lehet
Nekünk volt itthon áfonyalekvár, de szerintem bármilyen másmilyen lekvárral is finom ez a kaja. Igazán gyors és menő ebéd lehet, nem nagy energiabefektetés, és ha vendégek jönnek, akkor is jó ötlet előételnek is akár. Ennél többet nem is lehet várni egy recepttől :) Oké, nem paleo, és nem fogyókúrás. De a jó dolgok az életben nem egészségesek ;) se nem fogyókúrásak.
Hát az utolsó mondattal foglaltad össze az életem tragédiáját :D
VálaszTörlésA camembert imádom, és nagyon jól néz ki a képen, most kicsit a monitorra csöpög a nyálam :D
Az a baj, Zsuzska, hogy az én életemnek is ez a tragédiája, imádok enni, főleg olyat, ami hízlal.... :D
Törlés