Ezt az ötletet a fb-on láttam még régebben, és anyának ki is posztoltam, hogy majd húsvétkor, ha itthon leszünk, csináljunk már ilyet. Aztán a "csináljunk már" felkiáltásból az lett, hogy mire húsvét vasárnap kikászolódtunk Editkével a konyhába, anya már meg is csinálta a csirkéket.... Így aztán aktívan ebben a dologban sem tudtam részt venni, hát ez van, ha tovább alszik az ember, nem fog reggelire főtt tojásból kiscsirkét csinálni...
De az elkészítését azért el tudom ám én is képzelni ;) A tojásokat keményre főzzük, néhánynak a sárgáját kevés vajjal kikeverjük, majd adunk hozzá sót-borsot és egy kevés mustárt, esetleg majonézt. Ha szeretjük a májkrémes töltött tojást, akkor meg májkrémet adjunk a tojássárgájához. Ebből a tojáskrémből kis gombócokat formázunk csibefejnek, és rátesszük a főtt tojásra, ami egészben, "kibelezetlenül" maradt. Borsból csinálunk neki szemet, répából csőrt és tarajat. Ráültetjük snidlingre őket, és még mellé teszünk pár visszatöltött tojásfelet, és ha van kedvünk, nyuszit is csinálhatunk a főtt tojásból sonka füllel és bors szemmel. Piros tojásként félbevágott retkek vannak a tálon. Nagyon finomak ám így is a kis csirkék ;)
Editke meg lelkesen matricázza a kifújt tojásokat, majd örülnek neki a locsolók :D
Nagyon mutatósak, de borból nehéz lehet szemet csinálni nekik :P :)
VálaszTörlésLatod, Mara, ez az igazi kihivas ;) Koszonom, javitottam!
Törlés