Na nem nyúlhúsból, hanem piskótából. És nem csak húsvétra hanem bármilyen ünnepre vagy hétköznapra is finom desszert. Ezt is anya sütötte és Editkével formázta, szóval abszolúte semmi közöm hozzá, de a képeket én csináltam, és teszteltem is, hogy nagyon finom süti lett :D De mivel most itt vagyunk jó sokat anyáéknál, így nem hagyhatom parlagon heverni a blogomat, mert még az a maradék olvasóm is elpártol, ezért hát ha éppen nem is idegen, de nem saját tollakkal ékeskedek. DE anya szerintem nem bánja :) Ugye, anya??? Az ötlet innen származik.
Hozzávalók:
A krémhez:
- 25 dkg túró
- 1 dl tej
- 25 dkg mascarpone sajt
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaniliás cukor
- 2 csomag zselatin
- 1 dl víz
- 5 dl tejszín
- kókuszreszelék
Tésztához:
- vizes piskóta (leírás itt)
A piskótát egy kerek csatos tortaformában megsütjük.
A krémhez a túrót a tejjel, a cukrokkal és a mascarpone sajttal csomómentesre kikeverjük. Hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint. Felverjük kemény habnak a tejszínt, és azt is hozzákeverjük a krémhez. Ízlés szerint adunk hozzá kókuszreszeléket.
A nyusziformához a kerek sütit keresztben kettévágjuk és egymás mellé helyezzük. Közé kenjük a krém egy részét. Elvileg nem kellene a kerek formát kettévágni, de anya úgy is kettévágta, hogy több helyre kerüljön krém (nagyon jó ötlet volt!). Az egyik végét kinevezzük elejének, és abból a részből kialakítjuk a fejet (nyakat vékonyítunk neki). A másik vége lesz a feneke, oda meg farkat készítünk neki, fogpiszkálóval rögzítjük. Az egész nyuszit bekenjünk a maradék krémmel és leszórjuk kókuszreszelékkel. Díszítő gyöngyből csinálunk neki szemet és orrot, papírból vágunk ki neki füleket, ezeket is a helyükre pakoljuk.
Anyáé ilyen lett, élőben annnnnyira nagyon cuki volt, csak én nem vagyok ügyes fotós :( és az íze....hmmmmmmmmmmm... :)
Editke aktívan segített anyának. Legalábbis kívülről úgy tűnt :D
Aztán meg annyira várta az ünnepi ebédet, hogy előre elkezdett levest enni, hátha akkor hamarabb jön a nyúltorta :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése