2014. szeptember 24., szerda

Halloweeni ráhangolódás

Már készülök rá, bár inkább csak gondolati szinten, de úgy már nagyon. De tettek is voltak a gondolatok mellett azért, például tökök az ajtónk előtt, és még egy kis tökös dolog, ami miatt ez a bejegyzés született. 
De a tettek mellett vannak ám gondolatok is a fejemben, és néha úgy érzem, hogy bakker, annyi hülye ember van, és már bocs, hogy ezt írom, de most ez az érzésem. Az emberek nagy része tök besavanyodott, és már azt látni, hogy a vicceken se tudnak nevetni, mert valaki kiposztol egy vicces teszkó kiírást, és akkor nem nevetnek rajta, az emberek, hanem piszkálódnak... Talán erre is jó lenne a halloween, hogy emberek, kicsit ne vegyétek már olyan komolyan az életet, és néha nevessetek is egy kicsit. Mert nem arról szól az élet, hogy jajjjdeborzasztónekünkazélet. Nem attól leszünk boldogok, hogy mindig csak a rosszat látjuk. Ha próbálunk pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, akkor meggyőződésem, hogy pozitívabbak is lesznek a dolgaink. Dehát én mindent másképpen gondolok, lehet ezt is, de nekem bejön. Egy próbát mindenesetre megér. 
Na de amiért a bejegyzést írom, az nem más, mint egy kis tök figura. Ami egy nagyon egyszerű kis játékkal készült, a vasalható gyönggyel. Nekünk ez az IKEAs változat van, nagyon jól működik, és sok szín van benne, és nem is olyan vészesen drága. És ami a lényeg, Editke 2 órán keresztül olyan jól elbabrált velük, hogy komolyan, öröm volt nézni. Akkora öröm, hogy hirtelen én is gyártottam le egy tököt, amit majd ha TÖKéletesítek, akkor lesz nekünk szép tökös ajtódísz, salllala :D Elvileg fejleszti a gyerek mindenféle érzékét ez a játék, de őszintén, engem ez így nem annyira hat meg, jobban érdekel, hogy tetszik neki a játék, és szívesen pakolja a gyöngyöket és várja, hogy ha rávasalom, akkor mekkora kígyója lesz. 
A tökhöz sémám nincsen, de majd ha lesz sok szabadidőm (=soha), akkor készítek egyet nektek, de elég könnyű le is másolni így kép alapján. Ez nem olyan nagy tök, de hát lehet nagyobbat is készíteni. 
Akinek nem látszik elsőre, a fekete pontok a szemei, a nagy fekete a szája, benne a két fehér a fog, és a zöld a tetején a tökön lévő kis levél. De Editke is értette elsőre, szóval gondolom azért ki lehet nézni belőle a dolgokat. Egyedül a zöldet kellett neki elmagyarázni, hogy az mi. De megnéztük az ajtó előtt lévő tököket, és annak is volt zöld része, szóval elhitte nekem, hogy az tényleg kell oda. 
A kisnyunyu meg gyártott sok kígyót meg egy szívet Andreának <3


És hogy miért szenteltem egy egész bejegyzést ennek az egyszerű és közismert játéknak? Azért, mert szerintem sokan nem is gondolnánk, hogy a gyerekek mennyire odavannak ezekért az egyszerű kis dolgokért, amikkel el lehet szeszeregni, és lehet saját készítésű ajándékot adni akárkinek, aki kedves a szívünknek. Szerintem ezek a dolgok fontosak, és hátha valakinek jó ötletet adok, hogy milyen játékot vegyen ajándékba, ami nem is drága de értelme is van. 
És a neten nagyon jó kis leszámolható mintákat lehet letölteni, vagy ellesni, ami kicsit olyan, mint a keresztszemes, és jó kikapcsolódás, akár felnőtteknek is. (Akár ékszereket, vagy szobába díszt is lehet belőle készíteni, a felhasználásnak csak a fantáziánk szab határt.)

2 megjegyzés:

  1. De jó ötlet! :) Lilla is elTÖKölne vele, az tuti, mert szereti az ilyen TÖKölős dolgokat. :)
    Na jó, nem tökölök tovább ;)
    A bejegyzésed elejével (is) nagyon egyet értek, rossz látni néha a sok besavanyodott embert....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vegyél Lillának, nagyon szuper, én is szívesen eljátszok vele ;) Puszi nektek!

      Törlés