2014. szeptember 8., hétfő

Macikeksz

Nem tudok ennek a sütinek jobb nevet adni. Az ötletet a fb-on láttam, Zsuzska ajánlotta a figyelmembe, és nagyon megtetszettek már akkor is. Az eredeti ötletet itt láltjátok, jóval szebbek, mint az enyémek, de majd fejlesztem a technikámat :D Igazából a fő baj az enyéimmel az volt, hogy valahogy az első ránézésre és emlékezetből nem jött le nekem, hogy a maciknak a szemeket ceruzával nyomkodták be, se az, hogy nem kell arra törekedni, hogy a macik ténylegesen körbeöleljék az adott magot, így az enyémek nagyon ragaszkodtak a magjaikhoz és rajzolt szeműek lettek. De legközelebb nyomkodott szeműek lesznek, és akkor majd tuti cukibbak is lesznek :) Az én sütim kicsit barnább is, nem olyan sárga, mint a fenti blogon látjátok, de én a liszt egy részét darált dióval váltottam ki, mert én így szeretem, meg mert na, egészségtudatos vagyok, naaaaaaaaaaaaaa :D
Aztán azért is nem lettek olyan jajjjdenagyonszépek és tökéletesek az én macijaim, mert egy 3 éves kisnyunuybélus szaggatta őket, és olyan lelkesen csinálta, hogy nem volt szívem nem engedni neki, hogy szaggassa ki mindet, amíg én elhelyeztem a macik kezébe a kesudiót. 
Ez volt a magyarázkodás része a dolognak, de most jöjjön a recept!
A tészta hozzávalói:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • kesudió vagy mandula a macik kezébe
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy órát pihentetjük hűtőben. Utána lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és kis macikat szaggatunk belőle. Nekem valószínűleg kisebb szaggatóm van, mint a fenti blogon, tehát érdemes nem a nagyon mini formát megvenni, ha van rá lehetőségünk. A macik kezébe tesszük a magot, odaigazgatjuk, én össze is nyomtam a két kezét, hogy ölelje meg a magot az a maci ;) De legközelebb ezt nem teszem. 180 fokon megsütjük a macikat és a díszítjük az arcukat, ahogy tetszik. Az eredetiben sütés előtt ceruzával nyomkodták ki a maci szemét és orrát, az sokkal jobb ötlet.
Segítőnyunyuskám:
 Tényleg ő szaggatta ki a macikat, szerintem ügyes, dehát elfogult vagyok :P
 Nyersen.
 :D
Díszítőtollal csináltam meg neki a szemüket meg az orrukat. Editke szerint lial száj kellett volna nekik, (szerencsére) lila díszítőtollam nem volt.... :)


6 megjegyzés:

  1. Meg se néztem az eredetit, szerintem ezek tökéletes macikák nem csak ízében, de formájában is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, azért nézd meg Niki, nagyon jó az eredeti! És köszönöm <3

      Törlés
  2. Áron szerint is nagyon cuki macikák :D

    VálaszTörlés
  3. Engem sem érdekel az eredeti maci recept, mert ez mar ránézésre is nagyon cuki es isteni lehet *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért nézd meg az eredetit, kedves Ismeretlen, mert nagyon édesek, de nagyon köszönöm a dicsérő szavakat ;)

      Törlés