2014. október 17., péntek

A legfinomabb sütőtökös süti

Az nem más, mint a Praktikák sok gyerekhez blog tollából-konyhájából kikerült sütőtökös-csokis keksz. Amúgy egy bögrés süti, nekem elsőre olyan muffin jellege volt, de annál sokkal finomabb. Volt valahol régen nekem elfekvőben egy tökös muffin receptem, de most, mikor kellett volna nem találtam sehol. Így leltem rá erre a kekszre, és azt kell mondanom, hogy sokkal finomabb is, mint az a muffin.
A sütőtök mondjuk szerintem csak úgy magában a legfinomabb, de csak akkor, ha finom tököt tudunk venni, ami így első ránézésre meg nehezen megy. A zöldséges úgyis azt mondja, hogy finom, kicsit olyan dinnye érzésvilág, tehát ha majd megsütöd és megkóstolod, akkor fog ténylegesen kiderülni, hogy tényleg finom-e, ránézésre ez nem dönthető el 100%-ra. És a héten nekünk egy nem igazán finom tököt sikerült megsütni. A közepe még csak -csak édes is volt, de a héja körül már nem. Editkével ettünk egy-egy szeletet, meg Krisztián benyomott párat, de még így is ott árválkodott a spájzban 4 szelet tök. Amik aztán keksszé lényegültek át, és de jól is tették!
Hozzávalók:
  • 1 bögre zabpehely 
  • 2 bögre liszt
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • fél bögre olaj
  • fél bögre cukor
  • 2 bögre sült sütőtök
  • fél kávéskanál gyömbér
  • fél kávéskanál fahéj
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a fűszereket és a villával áttört sütőtökpürét is (tehát a tököt előbb meg kell sütni ;)). A lisztet a zabpehellyel, és a szódabikarbónával-sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott (vagy kötélidegzetűeknek reszelt) csokit. A lisztes keveréket is hozzákeverjük lazán a tojásos-cukros egyveleghez, és kész is a süti tésztája. Kanállal sütőpapíros tepsire teszünk egy-egy kis halmot, kicsit lelapogatjuk, és 190 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
Nálunk mindenkinek nagyon bejött, nem egy bonyolult süti, van benne zabpehely is, csoki is, szóval érdemes egy próbát tenni vele. Editke is gyűri befelé ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése