2014. október 18., szombat

Halloween? Denevérek!!!

Nem lehet kifogyni a halloweeni ötletekből, ha az ember megnéz párat a neten, akkor 2-3-t tuti kipróbál, de akkor már a negyediket és az ötödiket is, és akkor egy végeláthatatlan rémséges készülődés lesz az estéiből. De én ezt szeretem, az az igazság! Nem is tudom megmagyarázni, pontosan mi is jó nekem a halloweenben, mert hát tudom, mi magyarok nem tartunk ilyen ünnepet, nekünk Mindenszentek van, meg minden, ez egy amerikai hülyeség, nincs értelme és a többi. Tényleg nem szeretem én sem a tengerentúlról érkező okosságokat, és nem is hiszem, hogy van olyan a halloweenen kívül, ami szimpi lenne. Na jó, az egész amerikai életérzés úgy alapban jó, csak ahhoz nekem azt hiszem, túl sok agyat osztottak, vagy nem tudom elégéé elhinni, hogy nekem ott jó lenne, mondjuk a Lilaakác közben, de nézni a filmekben azért jó. Kicsit olyan agyzsibbasztó, mint a South Park. Csak másképpen. Na szóval a halloween nekem a mindenféle amerikaiasságával együtt tetszik. Bár valószínűleg Editke sose fog rémnek öltözve cukorért menni a szomszédba, de mondjuk ha egy fokkal kedvesebb szomszédaink lennének, még lehet meg is beszélném velük, hogy csináljunk ilyet. De mivel nincsenek, így ez a lehetőség várat magára, amíg itt lakunk, így én a négy fal között készülök a halloweeni vígságra. Illetve ezekkel a denevérekkel már ki is terjesztettem a készülődést a négy falon kívülre, mert a denevérek a szomszédokat riogatják az ajtónk előtt. 
Az ötlet persze honnan máshonnan, mint Levendulalánytól van, hát bocs a sok öteltrablásért, de azért én is hozzátettem valamit a dologhoz.
A denevérek wc papír gurigából vannak, amiből nekem még rejtett tartalékaim is vannak, amire Krisztián mindig felhívja a figyelmemet, én meg mindig elfelejtem, vagy nem találom, vagy ilyesmi, így történhetett, hogy én azt hittem, majd még egy hetet kell várnom, hogy megfelelő számú guriga gyűljön össze, de benéztem a spájzunkba, és tök véletlenül találtam egy egész szatyornyit, és nagyon megörültem nekik. :) Mindig mondom, hogy nekem könnyű örömet okozni :P Szóval szükség lesz:
  • wc papír gurigára
  • fekete, fehér, narancs akrilfestékre
  • ecsetre
  • fekete kartonra
  • ragasztóra, tűzőgépre, madzagra és egy erős faágra
  • ollóra, ecsetre
A gurigákat a szokásos módon behajtogatjuk az egyik végén, a másik végén csak az egyik oldalon, a másik oldalra kis V alakot vágunk, és több helyen még bevagdossuk a gurigát, ezek lesznek a denevérek ujjai.


Lefestjük őket feketére. Ha megszáradtak, kedvünk szerint festünk nekik arcot. Az eredeti ötletben zseníliagombóc szemek voltak, nekem ez nem volt otthon. Márti meg piros szemet csinált a denevéreknek, az az igazi királyság, csak nekem ez nem jutott eszembe, és mikor az övét megláttam, addigra nekem már készen voltak a denevérek. 
Csinálunk szárny mintákat (én Editke összerajzolt papírjaiból vettem, éljen az újrahasznosítás). Kartonból kivágunk szárnyaknak valót, csukott szárnyú denevérünk is lehet, meg nyitott is. 
Feltűzzük a szárnyakat tűzőgéppel (nekem a ragasztó egy istennek nem akarta odafogni a szárnyat, ezért durvultam be és tűztem oda). 

Az ujjaik mellett kilyukasztjuk őket, felfűzzük egy madzagra. Erdei séta alkalmával gyűjtünk egy jóképű, vastagabb fadarabot, és arra felkötözzük a denevéreket. És voilá, kész az alternatív riasztó az ajtó elé ;)

2 megjegyzés: