2014. október 12., vasárnap

Halloweeni készülődős - pókok kindertojás belsőből

Ha minden jól megy, az idén lesz nálunk halloweeni party. És ha főleg minden jól megy, akkor kettő is, mert két jóbarátomat is befűtöttem, hogy nekünk kell halloweeni party, és valószínűleg ketten két időpontban érnek rá, én meg szívesen újrázok bárkivel, főleg ha buliról van szó :D Szóval ha valaki szeretne csatlakozni, még bőven van idő rá! És remélem Editke is barátibb lesz akkor, mint a póklábak fogdosása közepette, egy kanállal a szájában... Ilyenkor azt gondolom, hogy ez valami véletlen, az én tök értelmes gyerekem nem csinál ilyet, pedig de....
A halloween nem halloween ijesztgetős díszítés nélkül. Ide tartoznak persze a szellemek, meg tökök, de a pókok is! A soha el nem készülő ajtódíszemen, amit immár 5 éve hímzek, pedig nem olyan nagy, csak valahogy sose sikerül befejeznem, szóval azon is nagyon jó kis pókok vannak (legalábbis azt hiszem, régen fogtam újra hozzá..), és most hol máshol, mint Kifli és levendula blogján nagyon jó kis ötletet találtam ismét, ami pont jól jött a pókos díszítéshez; pókok kindertojásbelsőből! De ezek nem azok az átok pókok, amit minden magára valamit is adó háziasszony zsigerből utál, hanem kedves és aranyos pókok, akik nem szövögetnek hálót és nem mászkálnak semerre a lakásban, csak békésen libegnek a huzatban maximum. Szóval abszolúte szerethetők. Mondjuk nekem nincsen különösebb problémám a pókokkal, jól megvagyunk mi így együtt, de azért ezek a pókok sokkal aranyosabbak, mint a hálót készítő társaik. 
Amúgy a halloweeni bulira már annyi rengeteg sok ötletem van még, hogy mit kellene készíteni, de éppen most néztem meg, hogy van még addig 3 hét, szóval ha ügyes vagyok, akkor minden szépen el is fog készülni. Denevéreket pl mindenképpen szeretnék, és halloweeni ajtódíszt is, az az alap!
A pókokhoz szükségünk lesz a következőkre:
  • kindertojás belsők
  • fekete akrilfesték
  • fekete karton
  • fehér díszítő akrilfesték
  • fekete alkoholos filc
  • madzag, amivel fellógatjuk őket
  • egy hegyes szerszám, ami a lyukasztáshoz kell, nekem van a laborból egy jó hegyes bonctűm, de ha nem lenne, akkor hústűvel, vagy saslikpálcával csinálnám :D
A kindertojás belsőknek az egyik oldalát kilyukasztjuk a bonctűvel. Érdemes megnézni, hogy hova készítjük a lyukat, mert ha a tojás nagyobbik végére, akkor mosolygósak lesznek a pókok, ha a kisebbikre, akkor meg dühösek. És mosolygósokat csináltam csak. Ha megvan a lyuk, akkor fel tudjuk húzni a tojásokat egy hurkapálcikára, és könnyebb lesz festeni. Ecsettel lefestjük őket feketére, és megvárjuk, hogy teljesen megszáradjanak.

Addig kivágunk fekete kartonból hosszú csíkokat, ezek lesznek a lábak. Pókonként 4 hosszú csík kell. 
Ha megszáradtak, akkor lehúzzuk őket a hurkapálcikáról, és a lyukon átvezetünk egy madzagdarabot, amivel majd fel tudjuk akasztani a pókot. Vagy görcsöt kötünk a végére, vagy odakötünk egy gyöngyöt, én gyöngyöt kötöttem.
Ezután a 4 fekete lábnak valót egymáson kesztezve beletesszük a kindertojás belsejébe, és lecsukjuk a tojásokat. Vigyázva kell lecsukni, mert a festék nagyon könnyen lepattan a tojás oldaláról. Másrészt én megkínlódtam a lecsukással, mert a lábak miatt azért kicsit nehéz volt, hogy ne is sérüljön a festék, de elég határozottan le is tudjam csukni, hogy a lábacskák se mozduljanak el. 

Ha ez megvan, akkor lehajtogatjuk a pókok lábait, és meghajtjuk, hogy igazi pókszerűek legyenek. 
Rajzolunk nekik fehér díszítő akril tollal nagy vagy kisebb szemet, ha az megszáradt, akkor pöttyintünk bele fekete szemgolyót is, és lehet is akasztani őket a kívánt helyre :)

Nekünk az ebédlőasztal fölé kerültek a pókok, nekem nagyon tetszenek ott, Editke is szereti őket, Krisztiánt se zavarja, szóval nagyon klassz lett, itt is köszönöm még egyszer Levandulalánynak az ötletet! 

Ha leülünk az asztalhoz, pont a feneküket látjuk, pók popókat, Editke szerint :)
Egy bajom van csak, hogy ezzel megint megcsappant a kindertoji belsőim száma, ezért ha valakinek van felesleges, ki ne dobja, hanem adja nekem ;)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jópofák lettek a pókok :) Ügyi vagy! ;)

    VálaszTörlés
  2. Kati én komolyan csak ámulok és bámulok, új szintre emelted a Kindertojás recycling művészetét.. ezek a pókok "szupicukik" :):):)

    VálaszTörlés