2014. november 6., csütörtök

Márton napi kreativ liba

Jön a Márton nap, amikor libát eszünk, és mindenféle hagyományai vannak a Márton napnak, amit már tavaly szépen leírtam ide, nem teszem meg még egyszer. De a lényeg mindenképpen az, hogy Márton napkor libát együnk, nekünk már a hűtőben várakozik 2 darab libacomb, és ha minden jól megy, akkor azt fogjuk megenni a jövő héten, Márton napon.
Viszont ráhangolódás képpen csináltunk a kis nyunyubélusommal egy szép kis Márton napi libát, amit valószínűleg még több darab fog követni, és abból lesz a mi kis libás díszítésünk, de egyelőre még csak ez az egy készült el. A technika egészen egyszerű, hogy egy 3 éves is tudja élvezni és elkészíteni a dolgot.
Hozzávalók:
  • kartonpapír
  • liba sablon (googleba ha beírjuk, hogy goose silhouette, akkor jó sokat lehet találni és kinyomtatni)
  • ragasztó
  • pattogatott kukorica
  • feles sárgaborsó
  • egy tökmag szemnek
  • ceruza
A pattogatott kukoricát nem csak úgy mikróban készítettük el, hanem bevetettük a jó kis popcorn készítő gépünket ;)
Kemény papírra rárajzoljuk a libát és kivágjuk. Előre berajzoljuk a szemet, a csőrének és a lábainak a vonalát, hogy majd tudja a gyerekünk, hogy meddig kell a sárgaborsót ragasztani és honnantól a popcornt. Beragasztózzuk a felületet (én egyszerre csak egy-egy testrészt ragasztóztam be, hogy ne száradjon, amíg Editke ragaszt) és hagyjuk, hogy a gyerekünk a legjobb tudása szerint felragassza a libára a díszítő elemeket. 
Editke nagyon élvezte, de igazából csak a sárgaborsókat pakolászta, mert mikor a pattogatott kukoricához értünk, akkor inkább ette a kukoricát, nem ragasztotta, hát mondjuk meg tudom érteni, de neki amúgy is központi szerepet foglal el az életében az evés (rám ütött... :D).
És végül elkészült a liba. Lesz több társa is, és tervezek még egy vízfestékes változatot, ha elkészítem, majd felteszem ide nektek, hátha valaki kedvet kap. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése