2014. december 1., hétfő

Névnapi nemezelt kitűző

Editke készítette, és azóta se térek magamhoz, de tényleg ő csinálta a kis golyóbisokat, így már elmondhatom, hogy van olyan technika, amit ő ismer 3 évesen, én meg nem 33 évesen :) Azért ez már milyen? Nagyon durva, ha engem kérdeztek :)
Anyával készítették a kis golyókat a szakkörön, ahova anya jár, és ahova Editke is el szokott vele menni, ha éppen akkor ott van, és most pont ott volt. És anya azt mondta, hogy mikor kitalálták, hogy nemezgolyót csinálnak, akkor Editke első szava az volt, hogy nekem csinálják a golyókat és legyen belőle nekem ajándék. Hát most őszintén, nagyon meghatódtam rajta, és lehetne ez a kitűző akármilyen nagyon ronda (de nem az), akkor is hordanám, mert a kis nyunyuskám készítette nekem, és így mindennél többet ér az ő kis kezének a munkája nekem :) Azt hiszem, sikerült eredményesen megfertőznöm őt ezzel a DIY dologgal. Ez volt amúgy a célom ;)
Szóval a nemezelésről sokat nem tudok mondani, mert én magam még sose próbáltam ezt a technikát, mert valahogy mindig az ilyen ősanyákkal párosítottam össze a nemezelt cuccokat. Mikor még úgy volt, hogy Editke is egy waldorf óvodás gyerek lesz, akkor ott is mindig azt láttam, hogy az anyukákon minimum egy nemezelt bármi van. Vagy szoknya, vagy felső, vagy hajgumi, vagy kalap, valami, ami nemezelt. Szóval nekem a nemezelés egyértelműen valami nagy waldorf ősszokásként élt a fejemben, persze nyilván ez nem igaz, csak sarkítom a dolgot. Amit Editkétől megtudtam, hogy be kellett áztatni szappanos vízbe a szálakat, aztán golyókat formálni (mutatta, hogy hogyan), és akkor volt jó a golyó, ha nem pattant fel az asztalról (fogalmam sincs ez mit takar, nem értettem meg, még jó, hogy nem lettünk waldorfosok, lett volna bajom pont elég... :D), aztán meg megszáradt és kész is lett a golyó. Erről a folyamatról nincsen képem, mert ezt anyával csinálta Editke. 
Utána a kis golyókat felfűzték cérnára, került a golyók közé fa gyöngy is, és kész is lett az én nagyon szép, egyedi kitűzőm. Amit Editke szerint nem csak a kabátomon hordhatok, hanem az ingeimen és a blúzaimon is :)
A felfűzésnél már én is ott voltam ám:


És a kész kitűző <3

2 megjegyzés: