2015. március 20., péntek

Nyuszi girland húsvétra

Nagyon nem szép mértékben elhanyagolom szegény blogomat, de lefoglalnak az okos hallgatóm, akik inkább kevésbé okosak... De lefoglalnak, az fix.
Még 2 hete csináltuk Editkével ezeket a wc papír guriga nyulakat, amik most már többszöri megvizslatás után nekem inkább húsvéti malacoknak tűnnek, na de hát ez van, most már csak ilyen kis malacorrúak ezek a nyulak. Mindenesetre elfoglalták a hóemberek helyét a konyhaablakban, úgy tűnik, most már ez a része lesz a lakásnak az éppen aktuális ünnep girland sarka :)
A hozzávalók nagyon egyszerűek:

  • wc papír guriga, jeeee
  • akrilfesték, fehér és rózsaszín
  • fekete filc
  • mozgó állatszemek
  • zseníliapompom orrnak (maximálisan teljesen jó lett volna egy kevés vatta is összegyúrva...)
Igazából a pompom miatt lettek disznófejűek a nyulaink, erre jöttem rá. Mert nem pirosat, hanem rózsaszínt kellett volna használnunk hozzá, de az Aranyvirágcserépben csak piros volt. Nem is akarok már ehhez semmilyen plusz infot fűzni, csalódtam már többedjére ebben a régen annyira hőn szeretett kreativ boltban. Igazából azt gondolom, hogy egy kreativ boltnak a lelkét kellene hogy adja az eladó, akinek mindig mosolyognia kellene, és kedvesnek, készségesnek lenni, mert azért jár az ember lánya kreativ boltba, hogy kreativkodjon a vásárlás után, és a nők nagy részének ez a kreativkodás lelki feltöltődést jelent. Legalábbis szerintem. És a lelki feltöltődéshez már maga a vásárlás is hozzátartozik, ami ha mogorva eladóval történik, aki még be is szól, akkor az egésznek lelki feltöltődésnek lőttek. És az Aranyvirágcserép határozottan a mogorva, nem kedves eladók színtere most, ami szerint nagyon gáz. Az egy dolog, hogy számomra örök kérdés, hogy miért kell szájat húzogatni, ha valaki kártyával fizet, mikor nincsen kiírva, hogy x összeg alatt légyszi ne fizess kártyával. De az, hogy rászólnak egy kreativ boltban egy gyerekre pusztán azért, mert véletlenül a kezével hozzáér (tehát HOZZÁÉR) egy rohadt húsvéti cserépnyuszihoz, hát az szerintem már bunkóság. És nem az én kis nyunyumra szóltak rá, de így is rosszul esett, és így is csodálkoztam, hogy a nagymama a kislánnyal hogy nem fordult sarkon és nem ment ki, miután egy "kedves" megjegyzést kapott. Számomra itt teljesen elvágta magát mind az eladó, mind a bolt. Azt már szinte halkan teszem hozzá, hogy iszonyat drágák is. A kreativ dolog alapban is nagyon drága dolgok, de ők maximálisan kihasználják, hogy itt ebben a városban nincsen konkurenciájuk. És mellé még bunkók is, hurrá :( Én tényleg rendszeres vásárló voltam ott, és tényleg nagyon szerettem őket, de ez az utóbbi két vásárlásom totál kiverte a biztosítékot. És én törzsvásárló is vagyok, ismernek meg minden, mi lenne, ha tök ismeretlenül vetődnék arra? Nyilván soha többet be nem tenném a lábamat oda. Így se fogok menni egy darabig. És marha csalódott is vagyok az egészben :(
Lényeg a lényeg az ötletet a nyuszihoz a pinteresten láttam, eredeti ötlet itt
Első lépésben kell egy csomó wc papír guriga, amit elfestünk fehérre. Mivel Editke rózsaszín nyulakat is szeretett volna, ezért nekünk fele fehér fele rózsaszín lett. 

Ráragasztjuk vagy rajzoljuk a szemeket, és felragasztjuk az orrot. Rajzolunk nekik bajuszkát is (meg szőrtüszőt, amiből a bajuszok kiállnak, nanáááá :) )
 Néhány szemet Editke rajzolt oda, azért lettek olyan rettentően szimmetrikusak :D
 Aztán megrajzoltuk nekik ecsettel a színben elütő füleket; fehérrel vagy rózsaszínnel.

 Felfűzzük madzagra, és már kész is a húsvéti girland :)
Szerintem cukik lettek, és jól átvették a hóemberek helyét az ablakban. 
A kis bolondgombámnak is tetszik :D

4 megjegyzés:

  1. Kati! Ne foglalkozz az ilyen emberekkel. Biztos nincs gyereke. Ha velem így bánnak, én abba a boltba nem teszem be többé a lábomat (még akkor sem ha egyébként maga a bolt tetszik)! Rendelj a netről! Olyan szép dolgok vannak a hobby webáruházakban és az áruk is kedvezőbb.
    A nyuszik nagyon aranyosak lettek, ügyeske vagytok. Editke meg űber cuki kis gombának!!!! :)
    Judit

    VálaszTörlés
  2. Határozott nyúl formájuk van szerintem :) és milyen jól áll a festő asszisztensnek ez ez összefogott frizura, nagyon csajos :) persze a lavór sem rossz ;)

    VálaszTörlés