Ez a recept teljesen az én agyam szüleménye, és nekem nagyon bejött. Még mindig van abból az egy csokor medvehagymából, amit a hétvégén szereztem be, így mindenféle kajához hozzákomponálom, hogy fogyjon. A tejszínes öntet már magában is nagyon nyerő, de ha még medvehagyma is van mellé, akkor meg pláne. Szerintem amúgy teljesen jól működne a dolog medvehagyma nélkül is, esetleg snidlinggel, vagy friss hagymával, vagy hagyma nélkül is akár.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált husi
- egy nagy fej vöröshagyma
- 2 kanál zsír
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 kanál liszt
- 5 levél medvehagyma
- a galuskához: egy tojás, kb 30 dkg liszt, 3 dl tej, 2 kanál olaj, víz
- ízlés szerint só
És hogy bebizonyítsam, ledolgoztam a szénhidrátot becsülettel, itt egy kép, miszerint karra gyúrok és meg tudok tartani akár 16 kilónyi.... gyereket :D A Pálvölgyi barlang előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése