Ez a recept Krisztitől származik, még a kép is az ő sütijéről készült, de engedélyezte, szóval olyan, mintha az enyém lenne :)
Ezek a nutellás kis gömbök főnyeremények, mondjuk mi nem az, ami nutellás... de tényleg, Editkének nagyon bejött, egyiket ette a másik után, csak néztem, hogy pakolja befelé őket. De az igazat megvallva, nekem is sikerült egymás után hármat is benyomni :D és csak a nagy lelkierőm miatt nem ettem belőle ötöt :D Szóval tuti recept, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (30 db-hoz):
- 60 dkg liszt (működik Szoó Judit kilófaló lisztjével is!)
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 egész tojás
- 8 dkg olvasztott vaj
- csipet só
- nutella, rengeteg :D
- egy egész tojás a kenéshez
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá kevés cukrot és felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a többi cukrot és a sót, a tejet és jól összegyurmákoljuk. Hozzáadjuk az egy egész tojást, azzal is gyúrjuk. Ha összeállt a tésztánk, beledolgozzuk az olvasztott vajat is, tovább gyúrjuk. 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval karikákat szaggatunk, majd mindegyik korongra teszünk egy-egy teáskanálnyi nutellát és a széleket összecsípve gombócokat formálunk. Papírral bélelt muffintepsibe rakosgatjuk, és még 15-20 percet kelesztjük. Ha újból megkeltek, felvert tojással lekenjük őket, és előmelegített 200 fokos sütőben 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Adél nem akarta, hogy lefényképezzem, de mivel annnnnyira cuki, muszáj volt, na, még ha elfordult, akkor is.
A két nagy meg a fürdőszobában "szórakozott" egy madárka síppal :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése