2015. július 15., szerda

Drazsétorta

Ezt a tortát Barnuskának készítettem a szülinapjára, ami igaz, hogy még júniusban volt, de mi csak most köszöntöttük meg őt. Már régen kinéztem ezt a belül drazséval töltött tortát, mert elég egyszerűen el lehet készíteni, de mégis látványos, és tegye fel a kezét, aki nem szereti a franciadrazsét vagy az m&mset! Oké, nem egy fogyókúrás süti, de hát egy szülinapi torta egy hat éves gyereknek ne is legyen az. Aki meg fogyózik, az is megehet szerintem hétvégén egy szeletet, ha egyébként a diétáját meg betartja. DE nagyon erős akaratúak ne süssenek ilyen tortát :D
Elvileg ezt a tortát Editkének akartam megcsinálni az ovis szülinapjára, de mivel oda nem lehetett otthon készített tortát vinni, így végül elmaradt a drazsétorta megsütése. De aztán gyorsan rábeszéltem magam, hogy Barnusnak mindenképpen nagy szüksége van egy ilyen tortára is, na meg én is szívesen megkóstoltam volna, szóval muszáj volt elkészíteni :)
A hozzávalók nagyon egyszerűek, mert kell egy tortalapot sütni, krémet felesleges bele készíteni, vagy nutellával vagy lekvárral gyorsan meg lehet oldani a rém kérdéskört, a belsejét meg drazsécukorkával töltjük meg. A tetejére tortabevonó csoki kerül.
Hozzávalók a tortaalaphoz:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 8 evőkanál víz
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával. A sárgájás cukorhoz adjuk a liszt és a tojásfehérje felét, óvatosan megkeverjük, majd a másik felét is, azzal is összeforgatjuk, hogy egynemű legyen. De nem szabad nagyon erőteljes mozdulatokkal kavarni, csak szépen, finoman :) Egy sütőpapíros tortaformába kanalazzuk és tűpróbáig sütjük. Ha készen van, kettévágjuk és a közepét kikaparjuk, oda kerül majd a drazsé.

Beletöltjük a lyukba a drazsét, ízlés szerint ki mit szeret, én csokidrazsét és csokival bevont mogyorót is tettem bele vegyesen.
A szélét megkenjük ízlés szerinti valamivel, én nutellával kentem, ha már lúd, legyen kövér alapon. 
Megkenjük a torta másik felét is a krémmel, és ráillesztjük a tetejét. Bevonjuk csokival, és ízlés szerint díszítjük, én dekorcukrot szórtam rá.


A csoki nekem mindig lefolyik a torta szélén a tortapapírra, ezért tettem a torta alá egy kis folpackot, hogy arra csoroghat, aztán azt egy mozdulattal ki lehet húzni alóla. 
Tettünk bele tüzijátékot, és nagyon boldog volt Barnuska (vagy legalábbis nekem úgy tűnt :) ).

De azért mi se bánkódtunk, hogy ilyen cukorbombát kell ennünk :P



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése