2015. december 16., szerda

DIY ajándék óvónéniknek - zselés karácsonyi illatosító

Az óvónéniknek szerintem illik ajándékot venni a névnapjukra, ha tudjuk mikor születtek, akkor a szülinapjukra, karácsonyra, év végén, és úgy általában, amikor valami esemény van, évzáró, ballagás, miegyéb. Nem azért adok nekik ajándékot, hogy a gyerekemet jobb helyzetbe juttassam, mert akkor valami vaskos borítékot kellene vinnem :D Hanem mert úgy érzem, ez így illik. Mert a gyerekemmel vannak egész nap. Nevelik őt. Simogatják. Adnak a fejére puszit elalváskor. Aggódnak érte. És ezért én hálás vagyok nekik, nagyon. Meg mert szeretem én is őket, na :D És akiket szeretünk, annak adunk karácsonyra ajándékot, szerintem ez ilyen egyszerű. 
Az ötletet Virágnál láttam, és nagyon megtetszett, ezúton is köszönöm. Kicsit alakítottam rajta, mert én nem zselatinlappal készítettem, hanem agarral, mert nekem az van a laborban, és a zseltainlaptól mindig is féltem. 
Hozzávalók
  • zselatinlap, vagy agaragar :)
  • víz
  • kisebb befőttesüveg
  • illóolaj (karácsony, mézeskalács, vanilia vagy amit csak szeretnénk)
  • ételfesték
  • díszítéshez vastagabb natúr karton (most ez ilyen menő dolog), csillámfilc, mintalyukasztó, kétoldalas ragasztó
A zselatinlapot elkészítjük a leírás szerint/ 1,5 %-os agart készítünk ;) Én mikróban főztem meg az agart. Beleöntjük egy tiszta kis befőttes üvegbe. Ha kicsit hűlt, hozzáadjuk az ételfestéket, én folyékonyat használtam, és nagyon kevés kellett belőle. Amikor már tényleg csak langyos, de még kicsit folyik a cucc, akkor belecsepegtetjük az illóolajat (én kb 10-15 cseppet tettem egy kis üvegbe), lezárjuk az üveget, díszítjük, és már készen is van ;)
Editke szerint mindenképpen csillámpor is kell a tetejére, szóval aki szintén így gondolja, az szórjon rá nyugodtan, attól még pont olyan jó illatos lesz :) 



Köszönjük, óvónénik és dadusok :)

2 megjegyzés:

  1. de cuki Editke :)

    Nekem miért nem jut eszembe ajándékot adni az óvónéniknek????
    Most komolyan tök hülyének érzem magam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne érezd magad hülyének, hiszen ez nem ilyen kötelező dolog vagy ilyesmi, csak pár elvetemült szülő vitt ajándékot. Én a bölcsibe is vittem mindig.

      Törlés