2016. január 31., vasárnap

Busó fejek, avagy űzzük el a telet!

Nem is kérdés, hogy farsangi időszakban vagyunk. Ha van egy ovis korú gyermekünk, akkor meg nem is tudunk erről megfeledkezni, többször nyávogtam már emiatt itt a blogomban, hát most is azt érzem, hogy soha, tehát SOHA nem lehetünk egy ünnepre eléggé felkészültek, így tehát egy darab fánksütéssel sem lesz farsangi hangulat, ha nem lóg a lakás minden pontján több olyan dolog, ami emlékeztetne erre minket. De lehetőleg minden díszítőelemet cseréljünk le farsangira, mert "az oviban már ez is van, meg az is", sose érjük utol az ovit, legfeljebb kulloghatunk utána. Vagy nem tudom, lehet én rontok el valamit folyamatosan, de nem hiszem. 
Szóval mivel farsangi időszak van, így el kell távolítani minden olyan díszítőelemet a lakás különböző pontjairól, amik nem illenek a farsangi ünnepi körbe (ha van ilyen egyáltalán, nem is tudom), így a cuki spatula rénszarvasokat is a lakásajtókról. Helyükre pedig valami farsangit kell készíteni, hát nekem jobb híján busófejek jutottak eszembe, illetve ehhez találtam egy tök jó kis mintát az interneten. Belinkelni nem tudom, mert egy fb zárt csoportban láttam az ötletet egy óvónénitől. A dolog amúgy igen egyszerű, a rémísztő busók fejét kell megrajzolni, gyerekünk kidíszíti és már kész is. Az eredeti ötletben nagy ív szép barna papírból készítették el a fejeket, de nekem ez nem volt itthon, és hogy utolérjük az ovit díszítésben (...), egyből kellett cselekedni, így jobb híján egy kiszuperált papírszatyorból készítettük el a busófejeket. Utólag tök büszke vagyok magamra, hogy ilyen otthon fellelhető alapanyagot használtam a díszekhez, mert ez még olyan kis újrahasznosító szemléletű is, minek vegyünk a boltban papírt, ha van otthon egy csomó használaton kívüli szatyor. A szatyorban a belsejét használtam fel, mert a külseje mintás volt.
Először a ragasztás mellett feltéptem a szatyrot, aztán kifordítottam, és méretre vágtam. Editke ajtajára mindig nagyobb díszt teszünk, és az szebb is lett, mint a többi ajtón lévő kisebbek. 
Előrajzoltam a rémísztő arcot, aztán Editke körberajzolta a körvonalakat fekete filccel és kiszínezte kedve szerint.


A legnagyobbnak hajat és bajuszt is ragasztottunk, amihez vattapamacsot használtunk fel, ez az eredeti ötletben is így volt.
Ragasztottam a busóknak szarvat, amihez jól jött az eredeti szatyornak a füle, így az se ment kárba, amitől tök boldog és lelkes lettem, hogy még az is felhasználásra került :D 
Gyorsan fel is ragasztottuk az ajtóra, hogy rémíssze el a telet minél hamarabb.
Aztán elkészültek a "kicsi" busófejek is.





Pofonegyszerű, de látványos ötlet, és Editke nagyon élvezte a rajzolást, ragasztást, vágást, én meg addig elmosogattam, főztem, lelkesen néztem, milyen ügyes gyerekem van :P :D Ha lesz még bennem erő és lelkesedés, akkor ilyen fejekből készítek egy girlandot is, mert (girland mániám van) az olyan jól mutat a függönykarnisra akasztva, és ezek a kis busók szinte kívánják is, hogy egy szalagra kerüljenek egymás mellé ;)

1 megjegyzés:

  1. Tök irigy vagyok, hogy Te ilyen kreatív vagy. Nekem a szekrény tetején ülnek a húsvéti tojások még tavalyról. A szekrény ajtón lóg a karácsonyi ajtódísz, de a konyhaablakban már tavaszi virágok nyílnak...:) Szóval nálunk mindig multikulti ünnep van :D:D

    VálaszTörlés