2016. január 1., péntek

Mártogatós zöldségekhez, ropihoz, grissinihez

A mártogatós a legjobb partikaja szerintem. Régóta csinálok már mártogatósokat, de ilyesmit, amit itt írok le, még nem is ettem, de nagyon megtetszett mindkettő. A receptet a Kiskegyed konyhája egyik régebbi számában láttam. Mindkettő finom grissinivel, hosszú hasábra vágott zöldségekkel, de akár ropival is.
Diós-currys mártogatós, hozzávalók:
  • durvára darált dió
  • mascarpone sajt
  • curry
A diót durvára vágjuk, vagy durvára daráljuk, belekeverjük a mascarponébe, kicsit megsózzuk, hozzáadjuk a curryt és kész is van. Nagyon finom.

Zöldséges-sajtos mártogatós, hozzávalók:
  • uborka
  • zöldhagyma
  • petrezselyem
  • pritaminpaprika
  • répa
  • natur krémsajt
  • tejszín
  • fokhagymasó
Az uborkát és a répát apróra lereszeljük, az uborkát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a levét. A hagymát és a pritaminpaprikát nagyon apróra vágjuk. A krémsajtot kevés tejszínnel elkeverjük, hogy ne legyen annyira sűrű. Hozzákeverjük a zöldségeket, ízlás szerint sózzuk, fokhagyma só is jót tesz neki. Kész.

Házi grissini receptet itt találtok hozzá :)
Szilveszterre a legjobb rágcsa ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése