2016. február 20., szombat

CH csökkentett puha almás pite

Ez most Editke kedvenc sütije, annyira, hogy ebéd vagy vacsora után is simán megeszik 4 darabot (és nem túlzok, tényleg megeszik annyit, anya is tanusíthatja), pedig a rendes kaja adagja se piskóta (ha már főzős blog, legyen kövér :P). A recept anyától van, ő nem tudom, honnan szerezte, de nagyon tuti, én is meg tudnék enni 4 darabot, de uralkodok magamon és nem teszem. Tényleg próbáljátok ki, bármilyen almás pite receptnél jobb és egyszerűbb. A blogon mutattam már egy hasonlót itt, de ez a tökéletesített változat. A linkre kattintva meg megnézhetitek, milyen kis husi volt Editke akkor :) Most meg már milyen nagylány!
Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt (Norbi lisztből készült)
  • 15 dkg cukor (helyette stívia)
  • 15 dkg vaj
  • 4 tojás sárgája
  • 1 sütőpor
  • kb 2 dl tejföl 
  • a töltelékhez kb 1 kg alma és egy vaniliás cukor
A lisztet összekeverjük a cukorral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a puha vajat, kicsit összemorzsoljuk vele. Beletesszük a 4 tojás sárgáját és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk, de ne ragadjon. Fél órát hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez az almát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. Egy lábasban feltesszük párolódni a cukorral, addig pároljuk még a vizet elfővi.
A tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, szórunk rá kevés kekszmorzsát vagy szemlemorzsát, és erre terítjük az almás tölteléket és befedjük a másik vékonyra nyújtott tésztalappal. A tetejét megszúrkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Próbálunk belőle nem négy szeletet enni egyszerre :D
Bekerült a nagy receptes könyvembe is, beírtam a gyönyörű kézírásommal :D
Arra nincsen közérthető magyarázatom, hogy Editke miért szeret itthon ünneplős ruciban és csakis ünnepre felvehető kardigánban pónis nyaklánccal pompázni, de lehet 4 évesen ezt még el lehet neki nézni, ő így boldog :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése