2016. március 25., péntek

Húsvéti DIY képeslap - keresztszemekkel

Ez a képeslap szerintem nagyon cuki, és bár azt hittem, hogy gyorsan el is készül, ez nem feltétlenül igaz, sajnos, bár gyakorlott keresztszemezők lehet gyorsabban elkészülnek vele. A mintát a Praktikából vettem, egy nagyobb húsvéti kép volt a húsvéti lapszámban, és annak egy része ez a nyuszi, nekem ő tetszett a legjobban. És én nem képnek készítettem el, hanem szép rózsaszín képeslapnak. A lapot Krisztinek készítettem, és olyan ügyes voltam, hogy el is készültem vele, és oda is ért már. Remélem örült is neki :D Lénának mindenesetre tetszett, Lénában többek között az a jó, hogy mindig lehet rá számítani, minden tetszik neki, amit Krisztinek készítek :D 
A színeken változtattam, néhány helyen a hímzés mintáján is, mert nem szeretek lyuk mellé ölteni, meg nem is tudok :P De átvariálni dolgokat viszont igen, úgyhogy ez egy kicsit módosított változat.
Hozzávalók:
  • színes hímzőfonalak
  • kongré
  • vastag karton
  • ragasztó
  • tű, olló, sniccer vagy spéci patchworkös vágókés
Itt a minta, már kihímezve. És a kezében répa van, aminek meg levelei vannak, nem vasvilla :D
A rózsaszín kartonból vágtam egy képeslapnyi méretűt, meg egy feleakkorát is, a feleakkorára hobby ragasztóval ráragasztottam a hímzett nyuszit.
Majd a papírra ragasztott hímzést hozzáragasztottam a képeslaphoz, amin előre vágtam egy kis ablakot, ahol kinéz a nyúl. Ehhez nagy segítség volt anyukám patchworkös kis kése, nagyon szépen lehet vele vágni ezen a kis alátéten.
 Ilyen lett belülről.
 Írtam is bele, rondán írok, tudom, de ez van.
 Szerintem cuki lett.

1 megjegyzés: