2016. június 20., hétfő

Szülinapi meghívó DIY

Editke lassan 5 éves lesz, és bár megfogadtam, hogy idén minimalizálom a szülinapra való készülődést, már ami a kis barátaival történő ünneplést illeti, mert tavaly és előtte maximálisan beleadtam mindent, és most nem éreztem azt a nagy indíttatást magamban, így egész egyszerűen játszóházi szülinap lesz, ami tudom, hogy az alja, de most másra ment el az erőm, nem animátorkodásra :P Másrészt meg vágyott is rá a nyunyus, hogy játszóházas szülinapja legyen, hát akkor a kellemest a hasznossal is összekötöttem, majd csak a bukszámba kell mélyen belenyúlni. 
A meghívókat viszont már terveztem egy ideje, hogy milyen legyen, és bár ezt se kellett volna nyilván ennyire túlbonyolítani, de most is én készítettem el őket. Egy részük már az oviban van a remélhetőleg boldog tulajdonosoknál, a meghívott ovis társaknál (már aki volt oviban), a másik része meg várja, hogy postán elérjen a végcélba. 
Az ötletet a neten láttam valahol, de végül aztán teljesen a magam ízlésére szabtam, szóval valamennyire saját találmány. A forma muffin lett, a díszítést ketten készítettük el Editkével, ő nagyon élvezte, hogy saját gyártású meghívói lesznek. 
A hozzávalók:
  • színes keménykarton
  • színes papírok
  • csillogó filcek
  • hőre puffadó festék
  • ragasztható kis díszek
  • ragasztó, olló, maradék zsinór, mintalyuaksztó
Igazából a kivágott kis muffinformákat kedvünk és hozzávalóink függvényében teljesen egyéni módon lehet díszíteni, csak a képzelet szabhat határt neki. Először kemény papírból kivágtam a muffin formákat, aztán mintha tejszínhab lenne rajtuk, körberajzoltam hőre puffadó festékkel, és meghajszárítóztam őket, hogy felpuffadjanak, ez volt a legkeményebb része, azt a 10 kis meghívót egyesével megszárítani, 30 fokban... :D
Ezután Editke rajzolt rájuk csillogó filccel "cukorkákat" (a tejszínhabra az dukál!)
A muffinoknak készítettem színes papírból muffin kapszlit is, hát nehogymár csomagolás nélkül maradjon a süti. És kötöttem rájuk masnit, Editke ragasztott mindegyikre egy kivágott kis szívet.
Hirtelen ötlettől vezérelve Editke lerajzolta a meghívottak jelét, és azt is ráragasztottuk. Mindegyikre ráírtam gyöngybetűimmel (khm) a meghívó szövegét.


Editkével együttműködve ragasztottunk még díszítő elemeket a meghívókra.
És voilá, készen lettek, jajjdejóóóóóóó.

Remélem minden gyereknek tetszeni fog. Amúgy talonban van még pár, hátha Editke még plusz gyerekeket akar meghívni, sose lehet nála tudni :P 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon cukik lettek! Biztos vagyok benne, hogy a meghívottak odáig vannak! Ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon cukik lettek! Biztos vagyok benne, hogy a meghívottak odáig vannak! Ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés