2017. november 28., kedd

Adventi koszorú

Ami igazából nem is koszorú, mert nem kör az alapja, hanem egy őzgerinc forma. Ez a forma még mamié volt, nem tudom, hogyan került hozzám, de teljesen biztos vagyok benne, hogy az övé volt, és sokat használtam is. Viszont most a névnapomra kaptam helyette nagyon kis szépi új, szilikonos formát, így ezt a fémet már nem igazán fogom rendeltetésszerűen használni. A tervem az vele, hogy majd lefestem egyszínű fehérre, és úgy át fog lényegülni egy kínáló tálcává. De most még egyelőre az adventi gyertyákat tettem bele, mert azt láttam a Praktikában, hogy ez most valami nagyon menő dolog, hogy süteményformába készítjük el az adventi koszorút. Hát akkor hadd legyek már én is menő, egy kicsit legalább. 
A kiegészítőket a pepcoban vásároltam meg, és tudni sem akarom talán, hogy hogyan tudják ennyire olcsón adni a különböző kiegészítő dolgokat abban a boltban. Két szett díszt vettem, egyik se volt 300 Ft, a gyertyákat 150 Ft/db áron vettem.... Tényleg jobb nem tudni, hogy lehetnek ilyen olcsók. Vettem még (ami nem igaz, mert Krisztián vette, és nagyon rendes fiú, hogy vasárnap este 6-kor egy 3 órás út után még hajlandó volt miattam, illetve a koszorú elkészülése érdekében még 3 (!!!) boltba elmenni, és szerezni nekem) oázist, a fenyőket meg anyáéknál otthon vágtam le egy fenyőről. Így kb 1500 Ft bekerülési költségből és mínusz egy ép hüvelykujjal készült el a koszorú. Amiért a boltban szerintem lazán egy 4000 Ft-ot elkérnek. És ott van még pluszban az öröm (hahaha), amit készítés közben érzünk.  
Az oázist méretre vágtam, beleragasztottam a formába, levagdostam a fenyőágat, beleszurkáltam az oázisba, előtte a gyertyákat gyertyatűvel szúrtam bele, és végül rátettem a kis díszeket. Igazából utánarohangálni a hozzávalóknak több idő volt, mint az elkészítés. 
Ez egy elég nagyméretű dísz lett, de elsőre nekem szerelem, mert bár a kép nem adja vissza, de tiszta csillám az egész, a fehér mellett rózsaszín beütéssel. 
Szóval rendet kell tartanunk az ebédlő asztalon, ha azt akarjuk, hogy mutasson is rajta ez a nagy dísz. 
 És itt látszik az alapja is 💗


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése