2018. szeptember 13., csütörtök

Iskolás lett Editke 😎

Nagyon eltelt az idő, vele együtt a nyár is, és már iskolás lett a kis Nyulibéla. Hihetetlen, hogy már ilyen nagy, mondjuk én tökre örülök ennek, és nem vágyok a kis gügyögős, pelenkacserélős évekre, sőt. 
Ha iskola, akkor egyértelműen a tízórai-uzsonna kérdéskör is előkerül, és ezért is írom ezt a bejegyzést (meg azért, mert szégyen gyalázat, hogy már mióta nem írtam, és szegény kis kreatív blogom, jajjjj). Editkét egyértelműen nem fizettem be a menzai tízórai-uzsi lehetőségre, más anyukák se voltak elragadtatva a kiszállított kajáktól, meg a gyerekek se, és bevallom, titkon vágytam is már rá, hogy lehessen Editkének tízórait csomagolni. Persze majd egy fél év múlva dől el, hogy mennyire leszek tartósan lelkes, de most még azt gondolom, hogy tök jól működik, hogy csak az ebédet kapja a suliban, a többit viszi. Így teljesen el is fogy mindig a kaja, nem kerül kidobásra, mint mondjuk a menzai halkrémes meg tojáskrémes kenyér, és nincs is tele cukorral, mint az uzsonnára felszolgált ciniminis, amivel engem ki lehetne kergetni a világból. Csomagolok én is édességet, de vagy én készítem, vagy nagyon megnézem, mi az és mennyi. 
Editkével szerencsém is van, mert eléggé találkozik az ízlésünk, nem hiába én neveltem fel 😄. Így aztán nagyon gyakran készítek otthon alapban is sütit, meg mindenféle kelt tésztákat, amik szuper tízóraik és ebédek lesznek. Editke szereti a szendvicset, így az állandó szereplő az uzsisdobozban, a másik dobozban pedig valami édeset adok neki, ami nem full cukor, hanem mástól édes. 
Egy darabig lelkesen fotóztam minden reggel a tízórai-uzsonna felhozatalt, így lesz ötletem a jövőben, másrészt meg tökre örülök neki, hogy mindig üresen jön haza a doboz. 
Fahéjas csiga, mivel első napra készítettem, szórtam rá díszítőcukrot is, amúgy steviás. Mellé ropi volt még. 
Energia szelet. Nagyon finom, de morzsálódik, így egyszer vitte csak Editke uzsira, fejlesztés alatt van a recept, mert amúgy ízre nagyon finom. 
 Az örök kedvenc, szendvics, kis paradicsommal, szőlővel és ribizlivel.
 Szendvics, uborkával, paprikával, ropival.
Túrókrém, házi, nem cukros, gyümölcsöt turmixoltam bele. Egy meggyes-mákos muffin került még bele és szőlő. 
 Virslis kifli, házi sütésű, mellé tartármártás mártogatósnak.
 Meggyes-mákos muffin, steviával és szőlő.
Ezt nem az uzsisdobozban fotóztam, hanem tányéron; túrófánk, nagyon finom, lekvárral ettük, a receptet majd feltöltöm ide, mert nagyon-nagyon finom és gyors. 
Régi kedvenc az almás pite, itt egészben van még, de nagyon jól dobozolható és kisvillával az iskolában ehető.  Editke szerintem mindig ezt enné. 
Tejberizs, mandulatejjel készítettem, normál fehér rizsből, steviával és fahéjjal a tetején, mert Editke így szereti. 
Ez egy viszonylag egyszerűen összeállítható uzsisdoboz, szendvics és egy kis csoki, ezt nem én vettem, Editke kapott ajándékba egy egész zacskóval és nagyon szereti, de egy napra csak egyet engedélyezek neki. 
 Virslis kifli, áfonyával. Ez az én dobozom 😇
 Teljes kiőrlésű bolti kenyérből készített szenyó, ez is az én uzsim.
És a nagy sláger a bármilyen gyümölcsből készített turmix. Nem szeretem a bolti joghurtitalokat, mert tele vannak cukorral. Nálunk a tanító néni külön kérte, hogy ne legyen sok cukros kaja a gyerekeknek, mert felpörögnek tőle. Ezért szoktam otthon készíteni tudmixot, mosogatással együtt 10 perc alatt megvan, és egy jól záródó üvegben szállítható is. 
És a kis Nyulika az első iskolai napján. Olyan kis szép gyerekem van, remélem okos is lesz, és boldog iskolás évei lesznek a Hajósban. 


3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés