2019. április 6., szombat

Gyors császármorzsa

Mindig elfelejtem, hogy mennyire szeretjük a császármorzsát, ahhoz képest nagyon ritkán készítek. Ez a recept egy villámgyors változat, amiben nem kell áztatni a búzadarát, hanem meleg tejbe tenni, így gyorsan készen van és nagyon finom.
Hozzávalók:

  • 150 ml tej
  • 5 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • egy vaniliás cukor
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez
  • lekvár a tetejére
A tejet felmelegítjük, a tojás fehérjét habbá verjük. A tejbe beletesszük a búzadarát, a lisztet, a cukrokat, az étolajat, és ha már nem forró a tojások sárgáját. A habot óvatosan belekeverjük a tésztába, és kevés olajon egy serpenyőben megsütjük a tésztát. Nem baj, ha nem siekrül egyben megfordítani és szakad, pont az a lényeg, hogy jó morzsókás állaga legyen. Tetejére lekvárt teszünk és ehetjük is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése