Mindig elfelejtem, hogy mennyire szeretjük a császármorzsát, ahhoz képest nagyon ritkán készítek. Ez a recept egy villámgyors változat, amiben nem kell áztatni a búzadarát, hanem meleg tejbe tenni, így gyorsan készen van és nagyon finom.
Hozzávalók:- 150 ml tej
- 5 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál étolaj
- egy vaniliás cukor
- 2 tojás
- olaj a sütéshez
- lekvár a tetejére
A tejet felmelegítjük, a tojás fehérjét habbá verjük. A tejbe beletesszük a búzadarát, a lisztet, a cukrokat, az étolajat, és ha már nem forró a tojások sárgáját. A habot óvatosan belekeverjük a tésztába, és kevés olajon egy serpenyőben megsütjük a tésztát. Nem baj, ha nem siekrül egyben megfordítani és szakad, pont az a lényeg, hogy jó morzsókás állaga legyen. Tetejére lekvárt teszünk és ehetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése